Saaristoasian neuvottelukunnan kesäkokous Raaseporissa

Uutiset
Saaristoasiain neuvottelukunnan ja sihteeristön jäseniä

Saaristoasiain neuvottelukunta piti perinteisen kesäkokouksen tällä kertaa merellisessä Raaseporissa

Saaristoasiain neuvottelukunta sihteeristöineen suuntasi 13-14.8.2019 Raaseporiin kesäkokouksen merkeissä. Helsingistä lähteneen matkan ensimmäinen etappi oli ravintola GH Fyren Tammisaaren Pohjoissatamassa. Täällä joukkoon liittyi Raaseporin kaupunginjohtaja Ragnar Lundqvist. Kaupunginjohtaja esitteli lounaan lomassa Raaseporia ja sen monenlaisia eri alueita, sen vahvuuksia ja toisaalta haasteita, jotka molemmat kumpuavat osin sen saaristoisesta luonteesta.

Lounaan jälkeen matkaa jatkettiin Rågön saarelle Snappertunaan, kokouskeskus Calliolaan, jossa SANK kokousti ja majoittui. Vanhasta saaristolaistilasta persoonallisesti ja vanhaa kunnioittaen remontoitu Calliola on toiminut nykyisten omistajien johdolla kokous- ja tapahtumapaikkana jo yli 20 vuoden ajan. Keskus tarjosi erinomaiset, saaristolaishenkiset puitteet SANK:in kesäretkelle.

Kokouksessa muisteltiin kulunutta kautta, ja suunnattiin katseet tulevaan: nykyinen neuvottelukunta päättää toimintansa syksyllä, ja uusi neuvottelukunta aloittaa työnsä tämän jälkeen. Kokouksessa mm. tutustuttiin kesän aikana edistyneeseen SANK:in viestinnän suunnitteluun ja toteutukseen, ja käytiin läpi uuden hallitusohjelman saariston kannalta merkityksellisiä kirjauksia. Neuvottelukunta pohti erilaisia keinoja kehittää toimintaansa jatkossa, ja saada sille entistä suurempi vaikuttavuus.

Kokouksen jälkeen nautittiin lähialueen herkuista Calliolan lähiruokaravintolassa, ja löylyistä merenrantasaunassa kuutamon valossa.

Seuraavana päivänä neuvottelukunta sai seuraansa Raaseporin entisen kaupunginjohtajan Mårten Johanssonin, joka kertoi alueen historiasta ja saaristossa tehdystä työstä. Johanssonin johdolla tutustuttiin Bromarvin kylän uuteen vierasvenesatamaan. Vuonna 2018 satama uudistettiin, kun satama-allas ruopattiin ja satama sai uuden laiturin, kahvilan, pysäköintialueen ja polttoaineaseman. Uudessa satamassa on tilaa 60-70 veneelle. Muihin palveluihin kuuluvat suositut, persoonalliset majoitusmajat kesätorin laidalla. Sataman uudistamishankkeessa toimi vetäjänä Bromarvin Kylätoimikunta ry.

Satamaan tutustumisen jälkeen oli aika lounaalle, ja lopulta kotimatkalle. Antoisa kokousmatka herätti ajatuksia kuluneesta, ja viritti osanottajien ajatukset tulevaan kauteen. Kiitos kaikille osallistuneille!