Uusi saaristoasiain neuvottelukunta on asetettu

Valtioneuvosto on asettanut uuden saaristoasiain neuvottelukunnan (SANK). Saariston kehityksen edistämisestä annetun lain mukaan valtioneuvosto asettaa saaristoasian neuvottelukunnan saariston kehityksen edistämisestä koskevien toimenpiteiden valmistelua ja niiden vaikutusten seurantaa varten.

Saaristoasiain neuvottelukunnassa ovat edustettuina kaikki eduskuntapuolueet. Puheenjohtajana toimii RKP:n kansanedustaja Mikko Ollikainen. ”Tulen saaristokunnasta ja se, että saan luottamuksen toimia puheenjohtajana SANKissa, merkitsee minulle todella paljon. Olen innoissani tästä, toivon ja uskon voivani antaa SANKille paljon. Toimiessani Maalahden kunnan vs. kunnanjohtajana sain toimia SANKin sihteeristössä,” Ollikainen sanoo.

Ollikaisen varajäsenenä toimii kansanedustaja Henrik Wickström. Neuvottelukunnan varapuheenjohtajana toimii Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Aalto-Setälä (varajäsen Mikael Perjus). Muut neuvottelukunnan jäsenet ovat Viliina Välimäki (Kokoomus, varajäsen Sari Saarikoski), Vilhelm Junnila (Perussuomalaiset, varajäsen Petri Huru), Marika Sorja (Perussuomalaiset, varajäsen Ritva Elomaa), Ari Torniainen (Keskusta, varajäsen Outi Lankia), David Pettersson (Kristillisdemokraatit, varajäsen Jouni Koskela), Jarkko Wallinkoski (Liike Nyt, varajäsen Iina Ilmarinen), Niina Alho (SDP, varajäsen Harri Lehtonen), Kirsikka Moring (Vihreät, varajäsen Sakari Kouti) ja Nina Söderlund (Vasemmistoliitto, varajäsen Lotta Laaksonen).

Uuden saaristoasiain neuvottelukunnan pöydällä on ensimmäisenä uuden saaristo-ohjelman laatiminen sekä osallistuminen saaristolain päivittämistyöhön. Kirjaus saaristolain päivittämisestä on pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmassa, ja se valmistellaan maa- ja metsätalousministeriössä.

”Odotan tulevilta vuosilta erityisesti avointa ja luovaa ajattelua kehittämään kaunista ja ainutlaatuista saaristoamme sekä jakamaan tietoa laajemmin saaristosta ja sen vahvuuksista kansallisesti. Saaristolaki päivitetään, ja näen, että SANKilla on tässä keskeinen rooli,” sanoo neuvottelukunnan uusi puheenjohtaja Mikko Ollikainen.

Lisätiedot

 • Ollikainen, Mikko

  Puheenjohtaja, saaristoasiain neuvottelukunta, kansanedustaja (RKP)

  Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
 • Auri, Elina

  Johtava asiantuntija, pääsihteeri, saaristoasiain neuvottelukunta (SANK)

  Sähköpostiosoite: elina.auri@gov.fi
  Puhelinnumero: 0400 744 900