Uusi lautapeli kartuttaa veneilytaitoja ja ymmärrystä vastuullisesta liikkumisesta vesillä

Aalloille Finland Oy on julkaissut tuoreen kaksikielisen AALLOILLE SEA –tietopelin vesiturvallisuuskasvatukseen ja vesillä viihtymiseen liittyen. Peli on osa Vilskettä Vesillä -lukukirjahanketta, jonka kanssa saaristoasiain neuvottelukunta (SANK) tekee yhteistyötä.

SANK on lähettänyt lautapelejä jokaiseen saaristokuntaan ja –osakuntaan kuntien kirjastoihin ja nuorisotoimiin jaettavaksi. Lautapeli innostaa käytännönläheisesti kaikenikäisiä kertaamaan ja oppimaan yhdessä, kuinka vesillä liikutaan turvallisesti ja vastuullisesti, muita vesillä liikkujia, ympäristöä sekä olosuhteita kunnioittaen. SANK näkee, että lautapeli tukee erityisesti nuorten ja lasten vesiturvallisuutta, veneilytaitoja, paikallistoimijuutta ja viihtymistä vesistöjen äärellä. SANK toivoo, että kirjastojen ja nuorisotointen kautta mahdollisimman moni kuntalainen ja vapaa-ajan asukas pääsee oppimaan viihdyttävästi vastuullisesta ja turvallisesta vesillä liikkumisesta.

AALLOILLE SEA –lautapeli on kuudes Aalloille Finland Oy:n julkaisema tietopeli turvallisesta veneilystä. Peliä pelataan pienillä purje- ja moottoriveneillä, ja pelaajat kohtaavat jokaisella heitollaan joko todenmukaisia tilanteita vesillä ja toimivat sen mukaisesti tai vastaavat veneilykysymykseen, joista he keräävät aaltopisteitä. Lautapeli on Suomen johtavien veneily- ja navigointiasiantuntijoiden tarkistama ja se vastaa viranomaisten kouluttajien ohjeistuksia. Peli tullaan liittämään valtakunnallisen, vesillä liikkumisen perusopetuksen kaikissa alakouluissa käynnistävän Vilskettä vesillä –luokkalukukirjahankkeen (2022-2025) 2. oppimateriaaleihin.

Lue lisää Aalloille Finland Oy:n nettisivuilta.