Saaristoasiain neuvottelukunnan jäsenet

Saaristoasiain neuvottelukunnan jäsenet
Saaristoasiain neuvottelukunta (SANK) on pysyvä valtioneuvoston asettama neuvottelukunta, joka osallistuu saaristoalueiden kehittämiseen yhdessä maakuntien, kuntien, valtion viranomaisten ja muiden osapuolten kanssa.
SANK:n jäsenet
 • Sandra
  Bergqvist, Sandra

  SANK:in puheenjohtaja, kansanedustaja RKP

  sandra.bergqvist@eduskunta.fi 09 432 3137

  Sandra Bergqvist on RKP:n kansanedustaja, varapuheenjohtaja ja maatalousyrittäjä Nauvosta. Hän on toiminut saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtajana vuodesta 2019.

 • Raimo
  Kurki, Raimo

  SANK:n varapuheenjohtaja, SDP

  raimokurki@hotmail.com 050 408 1084

  Raimo Kurki on saaristoasiain neuvottelukunnan varapuheenjohtaja Kotkasta. Kurki edustaa neuvottelukunnassa SDP:tä. Hän on varatuomari, oikeustieteen lisensiaatti ja eläkkeellä liikenne- ja viestintäministeriön merenkulkuneuvoksen virasta.

 • Sirpa
  Koskinen, Sirpa

  SDP

  sirpa.koskinen@kustavi.fi

  Sirpa Koskinen edustaa saaristoasiain neuvottelukunnassa SDP:tä. Koskinen asuu Kustavissa ja on valtuuston toinen varapuheenjohtaja sekä sosiaalilautakunnan puheenjohtaja.

 • Petri
  Huru, Petri

  Kansanedustaja, Perussuomalaiset

  petri.huru@eduskunta.fi

  Petri Huru on Perussuomalaisten kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Porista. Huru on ylipalomies-sairaankuljettaja ja lähihoitaja, ja pitkäaikainen veneilijä ja saaristossa liikkuja.

 • Vilhelm
  Junnila, Vilhelm

  Kansanedustaja, Perussuomalaiset

  vilhelm.junnila@eduskunta.fi 09 432 3064

  Vilhelm Junnila on Perussuomalaisten kansanedustaja ja Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja. Junnila on kotoisin Naantalista.

 • Sampsa
  Kataja, Sampsa

  Kokoomus

  sampsa@sampsakataja.fi 050 512 2571

  Sampsa Kataja on porilainen asianajaja ja entinen kansanedustaja ja kunnanvaltuutettu. Kataja edustaa saaristoasiain neuvottelukunnassa Kokoomusta.

 • Sari
  Multala, Sari

  Kansanedustaja, Kokoomus

  sari.multala@eduskunta.fi 09 432 3101

  Sari Multala on Kokoomuksen kansanedustaja ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Multala on entinen kilpapurjehtija ja vapaa-ajanviettoon kuuluu kesäisin edelleen purjehtiminen perheen kanssa.

 • Ari
  Torniainen, Ari

  Kansanedustaja, Keskusta

  ari.torniainen@eduskunta.fi 09 432 3184

  Ari Torniainen on Keskustan kansanedustaja ja rakennusinsinööri Lappeenrannasta.

 • Helena
  Särkijärvi, Helena

  Vihreät

  helena.sarkijarvi@vihreat.fi

  Helena Särkijärvi on Paraisilta kotoisin oleva vihreä kuntapoliitikko joka on perehtynyt etenkin Saaristomeren alueeseen ja ympäristöön.

 • Nina
  Söderlund, Nina

  Vasemmistoliitto

  nina.soderlund@abo.fi

  Nina Söderlund edustaa saaristoasiain neuvottelukunnassa Vasemmistoliittoa. Hän on koulutussuunnittelija ja saaristoaktiivi Nauvosta, Ramsön saaresta.

 • Jere
  Riikonen, Jere

  Kristillisdemokraatit

  jere.riikonen@kd.fi 040 5501904

  Jere Riikonen edustaa saaristoasiain neuvottelukunnassa Kristillisdemokraatteja. Riikonen on merianalyytikko, Porvoon kaupunginvaltuutettu ja -valtuuston II-varapuheenjohtaja.